Werkwijze

In grote lijn ziet onze werkwijze er als volgt uit:

  1. Arbeidsdeskundige intake van de kandidaat waarbij de belastbaarheid van de kandidaat in kaart wordt gebracht en de randvoorwaarden die hij of zij nodig heeft in werk.
  2. Op zoek naar passend werk. Door onze grote netwerk en de ingang die wij hebben bij werkgevers in het Noorden, is de kans op het vinden van een geschikte vacature groot. Als wij deze voor de kandidaat gevonden hebben, brengen wij middels een arbeidsdeskundig onderzoek de belasting van het werk in kaart.
  3. Een arbeidsdeskundige doet de weging tussen de kandidaat en de vacature om zeker te weten dat de werkplek passend is.
  4. We bieden een training van drie dagdelen aan als er een buddy nodig is in de organisatie. Voor meer informatie hierover klik hier.
  5. Als de match tot stand is gekomen dan stellen wij de kandidaat voor en maken wij alles in orde voor een proefplaatsing. Als er een jobcoach betrokken is doet deze dit. Voor meer informatie klik hier.
  6. Na 6-10 weken (afhankelijk van de duur proefplaatsing) bezoekt een arbeidsdeskundige het werk en bespreekt of er een contract opgesteld kan worden en of er sprake is van verminderde productiviteit. Indien aan de orde worden de kandidaat en werkgever begeleidt bij de inzet van aanpassingen op de werkplek of de aanvraag van loondispensatie.
  7. Als een contract tot stand is gekomen, blijft Dit is Werk het traject op afstand volgen en bewaakt de datum van einde contract. Vooraf hieraan wordt nogmaals het werk bezocht om zo de kans op een verlenging van het contract te vergroten.