Over Dit is Werk

Werk is belangrijk in het leven van mensen; Ronald Obbes en Kirsten Wijbenga, eigenaren van Dit is Werk, weten dit als geen ander. In 2016 hebben ze Dit is Werk opgericht naast hun bestaande bedrijven. De reden was dat ze zagen dat er een groep mensen is die graag aan het werk wil maar hen niet lukt zonder extra ondersteuning.  Hun grote netwerk en verschil in achtergrond zijn de perfecte combinatie om dit te bewerkstelligen.

Kirsten is arbeidsdeskundige en eigenaar van &Wij, waar verzuimbegeleiding geboden wordt voor zowel grote als kleine bedrijven in allerlei branches. Kirsten heeft het concept van &Wij, waar altijd gedacht wordt in mogelijkheden, in de visie en aanpak van Dit is Werk terug laten komen. Duurzame inzetbaarheid is in beide bedrijven de rode draad. Doordat Dit is Werk nauw samen werkt met &Wij op hetzelfde kantoor, ervaren veel werkgevers het als een gemak om ons niet alleen het aanspreekpunt te laten zijn voor de kandidaten maar hen ook te ondersteunen in de verzuimbegeleiding. Ze doen dit door de Ondernemersdesk bij ons in te kopen.

Kirsten voert met alle kandidaten een intakegesprek en beoordeelt welke vacatures passend zijn. Sylvia en Brenda regelen alles in als er een match is ontstaan en zijn het gehele traject hun aanspreekpunt. Aan het einde van elke proefplaatsing bezoekt Kirsten het werk om samen met de werkgever, kandidaat en Gemeente/UWV te bekijken of er een contract afgesloten kan worden en wat hiervoor nodig is.

Ronald heeft naast de VVV zowel bedrijven in de horeca als marketing & media. Daarbij is hij Binnenstadsmanager in Assen. Zijn focus ligt op het verbinden van mensen en bedrijven, niet alleen in Drenthe maar ook ver daarbuiten. Voor Dit is Werk is Ronald samen met Jaap continu op zoek naar geschikte vacatures voor onze kandidaten. Zij leggen de verbinding en zijn ook vaak aanwezig bij het eerste kennismakingsgesprek.